fbpx

Huion 640p

στο γυμνάσιο Φυλής

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκε η Άτλας Digital στην ανάγκη του Γυμνάσιου Φυλής για ένα Gaphic Tablet Huion, και δώρισε ένα 640P για τις εκπαιδευτικές διαδικασίες του σχολείου. Η καθηγήτρια κ. Βαρδαλάχου Ευαγγελία εξηγεί τη χρησιμότητα του στη διδακτική διαδικασία.

Η ανάγκη απόκτησης μιας γραφίδας για το σχολείο μας (Γυμνάσιο Φυλής), προέκυψε αρχικά από την αναγκαιότητα για σύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία που έφερε η πανδημία.

Η γραφίδα INSPIROY HUION H640P αποτελεί ένα χρήσιμο και βοηθητικό εργαλείο στη διδακτική διαδικασία για τους εξής λόγους:

Αξιοποίηση σε όλα τα μαθήματα (είτε δια ζώσης είτε εξ’ αποστάσεως) και διαθέσιμη σε όποιον εκπαιδευτικό επιθυμεί τη χρήση της. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν, να επεξεργαστούν, να παρουσιάσουν και να διορθώσουν με άμεσο τρόπο όλα τα μαθήματα που σχετίζονται με μια σειρά από διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα (όπως είναι για παράδειγμα τα μαθηματικά, φυσική, πληροφορική, χημεία, εικαστικάκαι πολλά άλλα ακόμη). Επιτρέπει την επίλυση ασκήσεων, την παράδοση του μαθήματος με ψηφιακό τρόπο αλλά και την ανάθεση των επόμενων εργασιών.

Στα εξ’ αποστάσεως μαθήματα δίνει την αίσθηση ενός μαυροπίνακα υψηλής τεχνολογίας. Οι εκπαιδευτικοί είναι σαν να γράφουν στον πίνακα της τάξης και αντί για κιμωλία και σφουγγάρι, κρατούν το εξελιγμένο πενάκι. Άρα ο εκπαιδευτικός αισθάνεται την οικειότητα του πίνακα και οι μαθητές σαν να βλέπουν την παράδοση από τον μαυροπίνακα της τάξης.Η διαδικασία της μάθησης γίνεται πιο ευχάριστη, άμεση και σαφώς πιο διαδραστική, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της επικοινωνίας ανάμεσα σε μαθητή και εκπαιδευτικό (που αποτελεί και το δυνατό στοιχείο της φυσικής παρουσίας σε μια τάξη).

Στα δια ζώσης μαθήματα, αφού γίνει επίδειξη της χρήσης στους μαθητές είναι δυνατόν όλοι οι μαθητές να δοκιμάσουν τη χρήση του κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής. Με αυτό τον τρόπο όλοι οι μαθητές θα αποκτήσουν την εμπειρία της ψηφιακής γραφίδας και ίσως να ανακαλυφθούν και νέα ταλέντα των μαθητών στο ψηφιακό σχέδιο και στη ζωγραφική.

Γενικά, οι μαθητές ενθουσιάζονται με τη χρήση διάφορων ψηφιακών μέσων και εργαλείων στη διδακτική πράξη και παρακολουθούν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον και προσοχή. Οι εκπαιδευτικοί όταν χρησιμοποιούν τις Τ.Π.Ε (Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας) πετυχαίνουν διαφοροποιημένη διδασκαλία δηλ. διδασκαλία με βάση τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των μαθητών και μάθηση μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Ανάπτυξη δημιουργικότητας και ψηφιακών δεξιοτήτων τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές.

Ακρίβεια στη γραφή, ευκολία στη χρήση και εγκατάσταση σε διαφορετικά μέσα (υπολογιστή, tablet, κινητό κλπ.)

Για όλους τους παραπάνω λόγους είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τη δωρεά της Atlas Digital και εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες.

Η εκπαιδευτικός,
Βαρδαλάχου Ευαγγελία
Εκπ. Πληροφορικής, M.Ed, Υπ. Δρ. ΕΚΠΑ