fbpx

Τεχνολογία Print & Cut Roland

[tabby title=”Tι Είναι;”]

H πρωτοποριακή τεχνολογία Print & Cut Roland είναι ο συνδυασμός δύο ξεχωριστών τεχνολογιών, της ψηφιακής εκτύπωσης και της κοπής βινυλίου, σε μία συσκευή με τη δυνατότητα αυτόματης επιλογής χρήσης και των δύο.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι τα εκτυπωτικά-κοπτικά Roland που ενσωματώνουν την τεχνολογία Print & Cut, μπορούν να λειτουργήσουν ως αυτόνομα εκτυπωτικά ή κοπτικά βινυλίου ή ως εκτυπωτικά-κοπτικά για την υλοποίηση ενός πλήθους επιπλέον εφαρμογών όπως η παραγωγή διαφημιστικών stickers, ετικετών κ.λπ.

Με εκτύπωση & κοπή μπορεί να τυπωθεί ένα θέμα σε PVC, αυτοκόλλητο βινύλιο, χαρτί ή οποιοδήποτε υλικό έχει βάση και μετά να κοπεί αυτόματα σε οποιαδήποτε περίγραμμα έχετε ορίσει μέσα από το πρόγραμμά σας.

Τεχνολογίες Αιχμής

Η τεχνολογία Print & Cut ενσωματώνει όλες τις νεότερες εξελίξεις τόσο στην τεχνολογία ψηφιακής εκτύπωσης όσο και στην τεχνολογία κοπής. Αποτελεί επομένως την πλέον σύγχρονη πρόταση στο χώρο της Eπιγραφής, της Mεταξοτυπίας, των Γραφικών Τεχνών και γενικότερα σε κάθε επαγγελματικό κλάδο που έχει σχέση με την εκτύπωση.

Πρωτοπορία Roland

H Roland είναι η πρώτη εταιρεία που δημιούργησε την τεχνολογία Print & Cut το 1996. Η διεθνώς αναγνωρισμένη υψηλή τεχνολογία της σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία και τεχνογνωσία της εξασφαλίζουν τη μέγιστη αξιοπιστία των εκτυπωτικών-κοπτικών της.

[tabby title=”Πως Γίνεται”]

Τόσο απλά όσο δεν φαντάζεστε! Τρία πολύ απλά βήματα, ακόμα και για έναν αρχάριο, αρκούν για να παράγετε γρήγορα, εύκολα και χωρίς καμία επιτήρηση, το τελικό προϊόν (stickers, ετικέτες, σημάνσεις, γραφικά δαπέδου και πολλά άλλα).

 • Ανοίξτε στον υπολογιστή το αρχείο που θέλετε να εκτυπώσετε και ορίστε το περίγραμμα κοπής μέσα από το πρόγραμμα
 • Στείλτε την δουλειά σας στο εκτυπωτικό-κοπτικό Roland με μία απλή επιλογή εκτέλεσης εργασίας
 • Ξεφλουδίστε το βινύλιο αφήνοντας το θέμα σας καθαρό, έτοιμο προς επικόλληση (αν χρειάζεται)

 

[tabby title=”Πλεονεκτήματα”]

Πλεονεκτήματα

 • Καλύπτει τρεις επαγγελματικές ανάγκες: Εκτύπωση, Κοπή βινυλίου, Εκτύπωση + Κοπή, με μία μόνο συσκευή
 • Καλύπτει πολλές επιπλέον εφαρμογές πέρα από τις γνωστές της εκτύπωσης
 • Έχει πολύ γρήγορη απόσβεση, αφού με μία μόνο επένδυση ο επαγγελματίας μπορεί να παρέχει πολλές και διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ το κόστος της είναι προσιτό ακόμα και σε μικρές επιχειρήσεις
 • Προσφέρει λύση στην παραγωγή προϊόντων όπως ετικέτες, διαφημιστικά stickers κ.ά. σε μικρό τιράζ με πολύ οικονομικό κόστος, γεγονός που δεν μπορεί να επιτευχθεί με καμία άλλη παραδοσιακή μέθοδο. Έτσι καλύπτει ένα σημαντικό κενό στον κλάδο της τυπογραφίας, της μεταξοτυπίας, της ετικετοποιίας κ.α.
 • Προσφέρει τη δυνατότητα υλοποίησης πρωτότυπων ιδεών, κυρίως στον τομέα της επιγραφής, αφού οι εφαρμογές της μπορούν να αποτελέσουν «στοιχείο» μίας εντυπωσιακής κατασκευής
 • Προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους επαγγελματίες αφού μπορούν να παρέχουν στους τελικούς πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες που οι ανταγωνιστές τους δεν μπορούν!

 

2 σε 1

Η πιο Αξιόπιστη Λύση

 • Η πρωτοποριακή τεχνολογία “Print & Cut” που ενσωματώνεται σε ένα μηχάνημα υπερτερεί αδιαφιλονίκητα έναντι οποιασδήποτε άλλης λύσης
 • Ο χρόνος υλοποίησης μιας εργασίας είναι σημαντικά μικρότερος από αυτόν που απαιτεί η χρήση δύο ξεχωριστών μηχανημάτων
 • Η σύμπτωση κοπής είναι απόλυτα ακριβής σε αντίθεση με αυτή που επιτυγχάνεται με την αναγκαστική επαναφόρτωση μιας εκτύπωσης σε ένα κοπτικό
 • Η ευελιξία και ο αυτοματισμός εργασίας που παρέχει είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος από αυτόν που σας παρέχει η χρήση δύο μηχανημάτων αντί για ένα

 

[tabby title=”Εφαρμογές”]

Οι εφαρμογές εκτύπωσης & κοπής προσφέρουν στον επαγγελματία τη δυνατότητα να διευρύνει το πακέτο των υπηρεσιών του με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση των κερδών του. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες από τις υπηρεσίες που μπορείτε να προσφέρετε καθώς και τρόπους για την προώθησή τους και την αύξηση του πελατολογίου σας.

 • Ετικέτες Προϊόντων & Συσκευασιών – Σημάνσεις
 • Γραφικά Δαπέδου – Βιτρίνας
 • Διαφημιστικά Stickers
 • Μπλούζες, Φόρμες και Καπέλα
 • Κρυσταλλικά αυτοκόλλητα
 • POP signs
 • Eκτυπωμένα αυτοκόλλητα γράμματα
 • Διαφημιστικές κατασκευές
 • Πρωτότυπα συσκευασιών
 • Κάλυψη οχημάτων
 • ..με όριο τη φαντασία σας

 

Ετικέτες Προιόντων & Συσκευασιών – Σημάνσεις

Μέχρι τώρα, η παραγωγή μικρής ποσότητας ετικετών είναι ασύμφορη εξαιτίας του μεγάλου κόστους της. Τα εκτυπωτικά-κοπτικά που δεν απαιτούν φιλμ και καλούπι για μια τέτοια παραγωγή, είναι ιδανικά για μικρές ποσότητες.

Πάρα πολλές εταιρείες όπως: μικρές βιοτεχνίες παραγωγής τροφίμων, οικολογικών προϊόντων, εξαρτημάτων, χημικών προϊόντων, αγροτικοί συνεταιρισμοί, εμπορικές εταιρίες που έχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα σε μικρές ποσότητες ανά κωδικό, ή καταστήματα που θέλουν να πωλούν προϊόντα με τη δική τους φίρμα, είναι ιδανικοί υποψήφιοι πελάτες σας. Και δεν είναι μόνο ετικέτες που μπορείτε να παράγετε, αλλά και σημάνσεις προϊόντων (όπως ένδειξη προσφοράς ή νέου) και αυτοκόλλητα ασφαλούς σφράγισης. Πρόσφατα μια εταιρία γραφικών τεχνών, χρησιμοποιώντας τον εν λόγω εξοπλισμό ανέλαβε την παραγωγή 50.000 μικρών στρογγυλών σημάνσεων (διαμέτρου 1 cm) για γνωστή βιομηχανία (η παραγωγή τους κρίθηκε πιο γρήγορη και συμφέρουσα με εκτυπωτικό-κοπτικό από ότι με την παραδοσιακή μέθοδο), ενώ μία άλλη εταιρία ανέλαβε την παραγωγή ετικετών ασφαλούς σφράγισης (με τη χρήση ειδικού αυτοκόλλητου υλικού) με μεταβλητά δεδομένα.

Γενικά οι ετικέτες έχουν πάρα πολλές εφαρμογές, όπως π.χ. η χρήση customized ετικετών (με τη φίρμα μιας εταιρίας ή ένα slogan) σε κρασιά που προσφέρονται σε συνέδρια και εκδηλώσεις ως δώρα, ή ακόμα και σε δεξιώσεις γάμου με τη φωτογραφία των μελλόνυμφων ή ένα προσωπικό ευχαριστήριο μήνυμα. Όλα αυτά στο εξωτερικό είναι ήδη ιδιαίτερα διαδεδομένα. Στον τομέα αυτό μπορείτε να συνεργαστείτε με εταιρίες που διοργανώνουν εγκαίνια, εκδηλώσεις και δεξιώσεις, ή ακόμα και φωτογραφικά καταστήματα που αναλαμβάνουν τη φωτογράφηση τέτοιων γεγονότων.

Γραφικά Δαπέδου – Βιτρίνας

Εταιρίες που συμμετέχουν σε εκθέσεις αλλά και καταστήματα, super market, πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα χρησιμοποιούν πολύ συχνά γραφικά δαπέδου ή βιτρίνας σε εντυπωσιακό κοπτικό σχήμα ως μέσο ενημέρωσης, προσέλκυσης ή εντυπωσιασμού. Αν μέχρι τώρα αναλαμβάνατε μόνο τις εκτυπώσεις των προωθητικών και διαφημιστικών αφισών τους, τώρα μπορείτε να αναλάβετε και τα γραφικά δαπέδου και βιτρίνας προτείνοντάς τους ιδέες για κοπή στο σχήμα του λογοτύπου τους, του προϊόντος τους ή ό,τι άλλο θέλουν. Είναι αλήθεια ότι οι πελάτες χρειάζονται ενημέρωση και “εκπαίδευση”. Αν τους προτείνετε ένα εντυπωσιακό, διαφορετικό μέσο οπτικής επικοινωνίας θα σας “αγαπήσουν” ή τουλάχιστον, για να μην είμαστε υπερβολικοί, θα σας εμπιστευτούν και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να σας μείνουν πιστοί.

Διαφημιστικά Stickers

Πολλές εταιρίες διοργανώνουν εκδηλώσεις για λανσάρισμα νέων προϊόντων, open house, happenings , συμμετέχουν σε εκθέσεις, οργανώνουν γιορτές (Χριστουγέννων, Αποκριών κ.λπ.) για τους εργαζόμενούς τους κ.ά. Ένα διαφημιστικό αυτοκόλλητο με το προσωπικό τους μήνυμα, το slogan ή το λογότυπό τους είναι κάτι που πολύ θα ήθελαν να μοιράσουν στους προσκεκλημένους τους, αν ήξεραν ότι η μικρή ποσότητα που χρειάζονται ήταν και οικονομικά προσιτή. Τώρα μπορείτε να τους το προσφέρετε και αυτό γιατί με ένα εκτυπωτικό-κοπτικό το κόστος για μικρές ποσότητες είναι πολύ προσιτό – ενώ το κέρδος σας σημαντικό. Εκτός από απευθείας εξυπηρέτηση των πελατών σας, μπορείτε να συνεργαστείτε και με άλλους επαγγελματίες, όπως φωτογραφικά καταστήματα, βιβλιοπωλεία, τουριστικά μαγαζιά, εταιρίες διοργάνωσης εκδηλώσεων και να τους παρέχετε stickers για τη δική τους πελατεία. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγορά των υλικών εκτύπωσης έχει προχωρήσει τόσο πολύ, που υπάρχουν εντυπωσιακά αυτοκόλλητα υλικά: φθορίζοντα, τρισδιάστατα, χρυσά, ασημί κ.λπ. που μπορούν να ταιριάξουν απόλυτα με το αισθητικό αποτέλεσμα και το μήνυμα που θέλει να περάσει ο πελάτης σας.

Μπλούζες, Φόρμες & Καπέλλα

H προσφορά διαφημιστικών Τ-shirts ή καπέλων σε εταιρικές εκδηλώσεις είναι κάτι πολύ διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια. Mε ένα εκτυπωτικό-κοπτικό μπορείτε να τυπώσετε σε ειδικό υλικό θερμομεταφοράς ένα σχέδιο, ένα μήνυμα ή λογότυπο, να το κόψετε σε περίγραμμα και με μία πρέσα να το μεταφέρετε σε μπλουζάκια, καπέλα, φόρμες εργασίας κ.λπ. Συνεργαζόμενοι με κάποιους φωτογράφους ή διοργανωτές εκδηλώσεων μπορείτε να αναλάβετε την εκτύπωση t-shirt για απονομή βραβείων, γιορτές σχολείων ή επαγγελματικά πάρτι των οποίων έχουν αναλάβει τη φωτογράφηση ή τη διοργάνωση. Σχολικές και αθλητικές ομάδες, εταιρίες με μικρό αριθμό απασχολούμενων που ζητούν φόρμες ή μπλούζες με τη φίρμα τους, θα γίνουν πιστοί πελάτες σας. Για να μην σας αναφέρουμε ότι μπορείτε να κάνετε συνεργασία και με καταστήματα που είναι μέσα σε ψυχαγωγικά πάρκα ή πολυαίθουσες σινεμά και να τους προμηθεύετε με μπλούζες και καπέλα με συγκεκριμένα εποχιακά slogan, όπως το δημοφιλές “Φιλάκια” της γνωστής πλέον Καλομοίρας, ή φωτογραφίες καλλιτεχνών. Στα συγκεκριμένα μαγαζιά μπορείτε ακόμα να προμηθεύετε stickers και κρυσταλλικά αυτοκόλλητα με τα ίδια μηνύματα. Aν θέλετε να επιβιώσετε στη σημερινή ανταγωνιστική εποχή, μην περιορίζεστε. Κάντε ό,τι μπορείτε για να κερδίσετε σε πελάτες και χρήματα. Ένας “γκουρού” του marketing λέει: «Όταν οι εποχές είναι δύσκολες, πουλήστε οτιδήποτε θα σας επιτρέψει να σώσετε την επιχείρησή σας». Kαι αν αυτό σημαίνει να εκτυπώνετε σε t – shirt και καπέλα, γιατί όχι;

Κρυσταλλικά Αυτοκόλλητα

Τα κρυσταλλικά αυτοκόλλητα (σμάλτου) είναι ένα προϊόν που έχει αρκετές εφαρμογές σε σήμανση προϊόντων, διαφημιστικά δώρα, καρτελάκια επισκεπτών κ.ά. Τυπώνοντας και κόβοντας στο επιθυμητό περίγραμμα ένα θέμα και διαθέτοντας έναν εξοπλισμό doming (αυτή τη στιγμή υπάρχει ακόμα και με 25 Euro χειροκίνητο σύστημα doming για μικρές παραγωγές), μπορείτε να παρέχετε και τέτοια προϊόντα στους πελάτες σας.

POP Signs

Τα λεγόμενα Point Of Purchase Signs είναι ένα ακόμα μέσο που χρησιμοποιείται σε καταστήματα, super market, ζαχαροπλαστεία και γενικότερα σε σημεία πώλησης. Συνήθως αυτά είναι σε κοπτικό σχήμα ανάλογο του προϊόντος που προωθείται, για να τραβάει την προσοχή και να είναι πιο εντυπωσιακό από τα κλασικά τετράγωνα. Αν προσθέσετε και αυτά τα είδη σε όλα τα υπόλοιπα που προαναφέραμε, καταλαβαίνετε ότι μπορείτε να προσφέρετε ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες σας – μεγάλα καταστήματα που πιθανώς χρειάζονται συχνά διαφορετικά POP signs και δεν προλαβαίνουν ή δεν τους συμφέρει (λόγω μικρής ποσότητας) να τα φτιάχνουν με την παραδοσιακή όφσετ μέθοδο.

Εκτυπωμένα Αυτοκόλλητα Γράμματα

Μέχρι σήμερα έχουμε συνηθίσει τα απλά αυτοκόλλητα γράμματα που χρησιμοποιούνται για σημάνσεις ή επιγραφές. Με εκτύπωση και κοπή μπορείτε να τυπώσετε ένα θέμα και κατόπιν να το κόψετε σε σχήμα γραμμάτων. Έτσι, για παράδειγμα, ένα ηλιοβασίλεμα εκτυπωμένο και κομμένο έτσι ώστε να σχηματίζει τη λέξη “Sun Rise”, μπορεί κάλλιστα να γίνει η επιγραφή ενός καταστήματος, μία επιγραφή εκπτώσεων μπορεί μέσα σε κάθε γράμμα να έχει τυπωμένο το ποσοστό έκπτωσης, ή πολύ απλά να έχουμε degrade χρώματος γράμματα. Επιπλέον, ακόμα και για την απλή κοπή αυτοκόλλητων γραμμάτων, δεν χρειάζεται να διαθέτετε πολλά διαφορετικού χρώματος αυτοκόλλητα βινύλια. Αρκεί ένα λευκό βινύλιο, στο οποίο θα τυπωθούν τα γράμματα ακριβώς στο χρώμα που απαιτεί ο πελάτης σας και μετά θα κοπούν. 16.000.000 διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις που μπορούν να εκτυπωθούν καλύπτουν σίγουρα τις ανάγκες και των πιο απαιτητικών πελατών σας.

Διαφημιστικές Κατασκευές

Σε μεγάλα καταστήματα ή σε περίπτερα εκθέσεων, συνήθως συναντάμε stand προϊόντων, φυλλαδίων ή διαφημιστικές κατασκευές σε διάφορα σχήματα. Αντί να προσαρμόζετε την κατασκευή στην εκτύπωση, ή να μειώνετε την αισθητική της με την επικόλληση μίας απλής εκτύπωσης, μπορείτε να τυπώσετε και να κόψετε ένα γραφικό στο σχήμα του stand και να το κολλήσετε. Έτσι, πολύ απλά και γρήγορα προσφέρετε στους πελάτες σας μια πιο εντυπωσιακή κατασκευή, ή αναλαμβάνετε για κατασκευαστές stand εκθεσιακών περιπτέρων, επαγγελματικών ψυγείων (παγωτών, αναψυκτικών κ.λπ.), τις εκτυπώσεις που έπειτα αυτοί θα κολλήσουν στις κατασκευές τους. Ήδη ο αριθμός των πελατών σας αρχίζει να αυξάνεται σημαντικά…

Πρωτότυπα Συσκευασιών

Μία καινούρια συσκευασία χρειάζεται να γίνει πρώτα πρωτότυπο για να ελεγχθεί και να εγκριθεί. Οι χαρτομακέτες που χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα σαν πρωτότυπα δεν μπορούν να συγκριθούν με το αποτέλεσμα που προσφέρει ένα εκτυπωτικό-κοπτικό με τη χρήση ειδικού χαρτονιού που εκτυπώνετε και κόβετε. Ακόμα, μπορείτε να φτιάξετε διαφημιστικές συσκευασίες μεγάλου μεγέθους για μία επίδειξη, μια έκθεση, κάποια προωθητική ενέργεια ή ως διακοσμητικό στοιχείο.

Επιγραφές Οχημάτων

Με ένα εκτυπωτικό-κοπτικό μπορείτε να προτείνετε στους πελάτες σας την κάλυψη των οχημάτων τους (φορτηγά, αυτοκίνητα, μηχανάκια) με γραφικά «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα τους, ήτις σε κοπτικό περίγραμμα που θα αναδεικνύει το προϊόν, την υπηρεσία ή το μήνυμά τους και όχι μια απλή συνολική κάλυψη που κοστίζει περισσότερο και έχει πιο δύσκολη εφαρμογή. Και στην περίπτωση που δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την τοποθέτηση, μπορείτε να συνεργαστείτε με εξειδικευμένους επαγγελματίες επιγραφοποιούς οχημάτων που δεν διαθέτουν τον εξοπλισμό που έχετε εσείς, και να τους προμηθεύετε τις εκτυπώσεις.

Με Οριο τη Φαντασία σας

Καθημερινά, και ειδικά στο εξωτερικό, όλο και περισσότερες εταιρίες διευρύνουν τα όριά τους επενδύοντας σε εκτυπωτικά & κοπτικά. Υλοποιούν όλο και περισσότερες έξυπνες ιδέες και αυξάνουν τις υπηρεσίες και τα κέρδη τους. Μην περιορίζεστε στην δραστηριότητα που αναφέρεται στα φορολογικά σας στοιχεία. To ότι η δραστηριότητά σας είναι, για παράδειγμα, η ψηφιακή εκτύπωση, δεν σημαίνει πως πρέπει να “κολλήσετε” αυτή την ταυτότητα στις εργασίες σας κάνοντας μόνο εκτυπώσεις. Επεκταθείτε σε ότι θα σας αποφέρει κέρδος, ιδίως στις μέρες μας που διανύουμε δύσκολους οικονομικά καιρούς!

 

[tabby title=”Περισσότερες Πληροφορίες”]

Print & Cut Roland: 14 Χρόνια Επιτυχημένης Πορείας

To 1996 η Roland DG, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο της ψηφιακής τεχνολογίας εκτύπωσης, παρουσίασε μια μοναδική τεχνολογία που διέγραψε και διαγράφει μία πολύ επιτυχημένη πορεία. Χιλιάδες επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο την εμπιστεύονται, την επιλέγουν και την αξιοποιούν, αναπτύσσοντας νέες εφαρμογές και προσφέροντας μοναδικές ανταγωνιστικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα αυτοματοποιούν στο έπακρο τη ροή εργασίας τους. Πρόκειται για τη γνωστή τεχνολογία Print & Cut, μία καινοτομία της Roland που συνδυάζει την ψηφιακή εκτύπωση με την κοπή βινυλίου σε μία συσκευή,  με δυνατότητα αυτόματης επιλογής χρήσης και των δύο. Αρχικά ξεκίνησε σαν μία ακόμα από τις πολλές δημιουργικές ιδέες της Roland, σκοπός και όραμα της οποίας ήταν και είναι η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών λύσεων που προσφέρουν νέες δυνατότητες στους τελικούς χρήστες. Είναι αλήθεια ότι τα στελέχη της Roland δεν μπορούσαν να φανταστούν τότε την επιτυχία της πατέντας τους και την υψηλή αποδοχή που είχε σε όλο τον κόσμο, αλλά ούτε και τις απίστευτες εφαρμογές της που δίνουν λύση σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους. Το πρώτο εκτυπωτικό-κοπτικό που κατασκεύασε η Roland με την ονομασία PNC-5000, ήταν επιτραπέζιο, θερμικής τεχνολογίας εκτύπωσης και μέγιστου ωφέλιμου πλάτους 41 cm. Ιστορικά μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι γενιές των εκτυπωτικών-κοπτικών Roland έχουν περάσει από τις ταινίες μελάνης έως την υγρή μελάνη Eco sol με λευκό χρώμα, ενώ κάθε νέο μοντέλο της ενσωμάτωνε όλες τις τεχνολογίες αιχμής της εποχής τόσο στην ψηφιακή εκτύπωση όσο και στην κοπή. Στο πέρασμα του χρόνου το τμήμα ανάπτυξης εφαρμογών print & cut Roland,  ψάχνοντας για νέες ιδέες και καινούργια υλικά που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τα μηχανήματα της, έχει προτείνει και βρει λύσεις σε πάρα πολλές επαγγελματικές ανάγκες. Σήμερα οι εφαρμογές Print & Cut είναι εκατοντάδες, από απλές ετικέτες προϊόντων, POP Signs και θερμομεταφερόμενες στάμπες έως κάλυψη ηλεκτρικών συσκευών (notebook, mp3 κ.α.), doming και διαφημιστικοί μαγνήτες, κ.α. Οι κλάδοι στους οποίους απευθύνεται είναι πάρα πολλοί, ενώ χάρη στο εύρος των εφαρμογών της έχει προτιμηθεί και αξιοποιηθεί και από πολλές επιχειρήσεις που απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή όπως τα φωτοτυπεία και τα φωτογραφεία.

Η Roland Δημιουργεί τη Γενιά του Μέλλοντος στην Τεχνολογία Print & Cut

Σήμερα η Roland  έχει κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά στην τεχνολογία Print & Cut με ένα  πρωτοποριακό προϊόν που φέρνει επανάσταση στον ευρύτερο  χώρο της εκτύπωσης. ΤοPrinter – Cutter με την ονομασία LEC-300 είναι το πρώτο παγκοσμίως uv Inkjet εκτυπωτικό-κοπτικό.  Είναι ένα  ιδιαίτερα ευπροσάρμοστο εργαλείο παραγωγής που δίνει μορφή, υφή και διάσταση στα εκτυπωμένα γραφικά χάρη στη χρήση διάφανου βερνικιού. Τυπώνει CMYK, Άσπρο και Clear Coat (Διάφανο Βερνίκι), ένας συνδυασμός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εντυπωσιακών ειδικών εφέ. Οι LED λάμπες μεγάλης διαρκείας και η νεότατη γενιά των Roland UV ελαστικών μελανιών καθιστούν την παραγωγή εύκολη, καθαρή και αποδοτική. Έχει πολύ εύκολη ρύθμιση και συντήρηση και  περιλαμβάνει ένα ισχυρό, εύχρηστο RIP λογισμικό για την ακριβή διαχείριση χρώματος.
«Με το LEC-300, οι επαγγελματίες μπορούν να παράγουν, μοναδικές, ρεαλιστικές υφές και σχέδια όπως για παράδειγμα το δέρμα κροκοδείλου,» λέει ο Yohei Shinomura, product manager της Roland DG Color. «Με το διάφανο βερνίκι μπορεί να δημιουργήσει γυαλιστερές περιοχές σε ένα γραφικό, να «εκτυπώσει» τρισδιάστατα doming, ακόμη και Braille (σύστημα ανάγνωσης τυφλών) – όλα από μια συσκευή. Το LEC-300 επιτρέπει στους επαγγελματίες να διαφοροποιηθούν εκμεταλλευόμενοι τις νέες κερδοφόρες επιχειρηματικές ευκαιρίες και προσφέροντας στους πελάτες τους ένα πλήθος μοναδικών εφαρμογών υψηλής ποιότητας όπως: μικρού τιράζ ετικέτες και αυτοκόλλητα με μοναδικά ειδικά εφέ, πρωτότυπα συσκευασίας, press-proof κτλ.»
Το LEC-300 δίνει κυριολεκτικά νέα διάσταση στις εκτυπώσεις και παράγει  μοναδικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας που μπορούν να καλύψουν μια απαιτητική μερίδα επαγγελματιών και τελικών πελατών που θέλουν να ξεχωρίζουν και έχουν πολύ υψηλά standards προβολής και εικόνας όπως οίκοι μόδας, κοσμηματοπωλεία και πολλά άλλες επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν ικανοποιούνται από την αισθητική των απλών εκτυπώσεων. Παράλληλα το LEC-300 δίνει λύση και σε άλλες εξειδικευμένες ανάγκες όπως σημάνσεις με Braille.

H τεχνολογία Print & Cut σε συνδυασμό με την 12χρονη τεχνογνωσία της Roland σε αυτή την κατηγορία εκτυπωτικών και την αξεπέραστη αξιοπιστία της, προσφέρει μοναδικές τεχνικές δυνατότητες και κυρίως διασφαλίζει την απρόσκοπτη εργασία των επαγγελματιών ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. To LEC-300 θέτει νέα standards στην αγορά της εκτύπωσης και αποτελεί την γενιά του μέλλοντος στα εκτυπωτικά-κοπτικά.

 

[tabbyending]