Brother GT3 Series

3 years ago administrator_2x96zw6s Comments Off on Brother GT3 Series

Γενικά

Απευθείας Εκτύπωση t-shirts & άλλων Ειδών Ένδυσης

Η σειρά εκτυπωτών brother GT-3, σχεδιάστηκε αποκλειστικά για απευθείας εκτύπωση ετοίμων ενδυμάτων και αξεσουάρ.  Κατασκευασμένα εξολοκλήρου στην Ιαπωνία, με τη γνωστή επώνυμη τεχνολογία της brother (ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην αγορά της εκτύπωσης) αποτελούν την πλέον αξιόπιστη λύση για εκτύπωση σε  βαμβακερά ή μεικτά βαμβακερά ενδύματα, τόσο σε λευκά όσο και σε σκούρα. Με τα αποκλειστικά για brother κατασκευασμένα μελάνια, τα 100% βαμβακερά είδη ένδυσης που εκτυπώνονται με brother GT-3 έχουν πιστοποίηση Oeko-Tex Standard 100, δίνοντας στους χρήστες την δυνατότητα χρήσης της ετικέτας Oeko-Tex και στα σταμπωτά προϊόντα. *1

Παραγωγικότητα / Κοστολόγια

Η ταχύτητα παραγωγής εξαρτάται απο παράγοντες όπως : η διάσταση της στάμπας, η επιλογή ανάλυσης 600 ή 1200 dpi και το χρώμα του υφάσματος.
Ενδεικτικά : Μεγάλη στάμπα 30 x 25 cm χρειάζεται 2:30” λεπτά σε λευκό μπλουζάκι σε όλα τα μοντέλα, ή σε σκούρο με το GT-381, στα 1200 dpi. Η μέση παραγωγικότητα προσδιορίζεται στα 20-30 τεμάχια ανά ώρα.
Το κόστος εξαρτάται απο την διάσταση της στάμπας, την ανάλυση, την χρωματική ένταση, και φυσικά την χρήση του λευκού μελανιού. Μεγάλη στάμπα 30 Χ 25 cm σε μαύρο μπλουζάκι κοστίζει 1,38 ευρώ συμπεριλαμβανομένων του κόστους pre-treatment, ενώ η ίδια στάμπα σε άσπρο μπλουζάκι κοστίζει 0,37 ευρώ.

Διαδικασία Παραγωγής

Με τα brother μπορείτε να τυπώνετε απευθείας σε λευκά ή σκούρα βαμβακερά μπλουζάκια, πάχους έως 12 mm, χωρίς πρόβλημα όταν υπάρχουν ραφές, τσέπες ή φερμουάρ.

Μετά την εκτύπωση απατείται φιξάρισμα που μπορεί να γίνει είτε με πρέσσα είτε με φούρνο μεταξοτυπίας. Για τα σκούρα μπλουζάκια απαιτείτα προεπεξεργασία βρεξίματος με το ειδικό υγρό (pre-treatment) της brother, και στέγνωμα σε πρέσα. Το βρέξιμο μπορεί να γίνει είτε με πιστόλι αέρος είτε με ειδικό pre-treatment μηχάνημα.

Ποιότητα Κατασκευής

Το όνομα brother εγγυάται την υψηλή ποιότητα Ιαπωνικής κατασκευής. Οι βιομηχανικού τύπου κεφαλές, κατασκευασμένες απο την ίδια την brother, τα συστήματα συντήρησης, η ποιότητα κατασκευής των μηχανικών και ηλεκτρονικών τμημάτων, αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικότης Atlas Digital, εγγυόνται σταθερή λειτουργίακατά την πάροδο του χρόνου.
Η brother παράγει προϊόντα με περιβαλλοντική
ευαισθησία και με συνεχή προσπάθεια βελτίωσης, τόσο των υλικών που χρησιμοποιούνται, όσο και της ανακυκλωσιμότητας αυτών. Είναι πιστοποιημένη κατά ISO:14001, ενώ διαθέτει και δική της προϊοντική ετικέτα “Brother Green Label” στα προϊόντα enviroment-conscious, όπως τα GT-3.

Χρώματα / Μελάνια

Τα μελάνια κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, αποκλειστικά για τα Brother GT-3, και διατίθενται σε cartriges των 180 ή 380 cc. Η αντοχή τους στα πλυσίματα είναι πιστοποιημένη κατά AATCC με βαθμό 4, ενώ το τελικό αποτέλεσμα είναι εγκεκριμένο για χρήση ακόμη και σε βρεφικά ενδύματα.*1
Η χρωματική απόδοση είναι υψηλής έντασης τόσο στα λευκά όσο και στα σκούρα υφάσματα, και σαφώς υψηλότερη των προηγούμενων ήδη έντονων μελανιών.

Η χρήση του λευκού μελανιού γίνεται με πολύ έξυπνο τρόπο, αφού η ποσότητα που πέφτει είναι ρυθμιζόμενη ανάλογα με το χρώμα του υφάσματος. π.χ. σε ένα λαδί μπλουζάκι θα ρίξει λιγότερο άσπρο μελάνι απ ότι σε ένα μαύρο.

Επίσης ακόμη και στην απλή 4-χρωμη εκτύπωση, γίνεται ιδανική διαχείριση, αφού μπορείτε να ορίσετε το χρώμα του υφάσματος και ο driver να προσαρμόσει τις ποσότητες των μελανιών για μέγιστη εξοικονόμηση. Σε πολλές περιπτώσεις ανοιχτόχρωμων ρούχων, η χρήση του λευκού μελανιού δεν είναι υποχρεωτική.

Μεγαλώνουν Μαζί σας

Οι εκτυπωτές της σειράς GT-3, αποτελούν ιδανική επένδυση για τους νέους ανερχόμενους επιχειρηματίες αλλά και για τους καταξιωμένους παραγωγούς με απαιτήσεις.

Η εκκίνηση γίνεται με χαμηλό κόστος απο το μοντέλοGT-341, για εκτύπωση σε λευκά μπλουζάκια, και χωρίς να χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός όπως μηχάνημα pre-treatment ή φούρνος με ιμάντα, παρά μόνο με μια απλή πρέσα.
Στη συνέχεια αναβαθμίζεται στο μοντέλο GT-361, που περιλαμβάνει 2 κεφαλές με λευκό χρώμα, και τελειώνοντας καταλήγετε στο GT-381 που περιλαμβάνει 4 κεφαλές για λευκό, και σας εξασφαλίζει υψηλή ταχύτητα παραγωγής και στα λευκά και στα σκούρα ρούχα.

Απόδοση Επένδυσης

Η ψηφιακή εκτύπωση έχει κατά κανόνα πολύ μικρούς χρόνους πραγματικής απόσβεσης. Η ολοένα και μεγαλύτερη χρήση του internet, οι on-line παραγγελίες, οι προμήθειες “on-demand” (ένα ρούχο, πολλές διαφορετικές στάμπες ανάλογα με τις πωλήσεις), δίνουν την δυνατότητα στους επαγγελματίες να ανταποκρίνονται με ταχύτητα στις πολύπλοκες πια απαιτήσεις των πελατών τους.

H brother έχει δημιουργήσει ένα φύλλο υπολογισμού του χρόνου απόσβεσης, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κοστολόγια (πρώτες ύλες, μεροκάματα κ.λ.π.)

*1. Εαν το ένδυμα φέρει ήδη την ετικέτα και πληρεί τις προδιαγραφές.
*2. Για τα GT-361/381. To GT-341 CMYK colors
*3. Για το GT-381 μόνο

Accessories

 • Παλέτες Εκτύπωσης
  Παλέτα για εκτύπωση σε παιδικές μπλούζες (Youth Platen): 25,5 x30,5 cm
  Παλέτα για εκτύπωση σε μπλούζες για βρέφη (Baby Platen): 17,28 x 20,3 cm
  Παλέτα για εκτύπωση σε μανίκι (Sleeve Platen): 10,8 x 40,6 cm
  Παλέτα για εκτύπωση σε τσέπη (Pocket Platen): 15,2 x 8,9 cm
  Set: περιλαμβάνει youth, baby, sleeve & pocket platen
 • Camera για την εύκολη τοποθέτηση του εικαστικού στο ακριβές σημείο … δείτε περισσότερα εδώ
 • Gripper Kit  για χοντρά είδη ένδυσης
 • Cap Platen για εκτύπωση σε καπέλα
 • Shoe Platen για εκτύπωση σε παπούτσια
 • Touchdown Platen για εκτύπωση σε “δύσκολα” ενδύματα

Διαβάστε περισσότερα:
Εμπειρίες Πελατών – Ένα χρόνο με το brother
H brother στην Ακτή Ιππόκαμπος

Εφαρμογές

Εκτός από t-shirts , μπλούζες, παντελόνια, μπουφάν, υφασμάτινες τσάντες, πετσέτες, ποδιές, κάλτσες, κ.α., με τα accessories της brother μπορείτε να τυπώνετε εύκολα και γρήγορα και σε άλλα είδη όπως παπούτσια και καπέλα, καθώς και σε δύσκολα ενδύματα ή σημεία όπως: γιακάδες, μανίκια, τσέπες, sweaters με κουκούλα, μπλούζες με φερμουάρ και κουμπιά κ.α.

Βίντεο

Gripper Kit

Το Gripper Kit σχεδιάστηκε για να κάνει την εκτύπωση σε χοντρά είδη ένδυσης και σε συγκεκριμένα σημεία του ενδύματος (π.χ μανίκια) πιο εύκολη από ποτέ. Τοποθετείται στην κάτω πλευρά της επιφάνειας εκτύπωσης του Brother και κρατά το ένδυμα σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια της εκτύπωσης χωρίς τη χρήση clips, λάστιχων ή αυτοκόλλητων ταινιών. Διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη για παλέτα νεανικών, ενήλικων και υπερμεγέθη ενδυμάτων.
Χάρη στο Gripper kit, η κεφαλή εκτύπωσης μπορεί να τοποθετηθεί πιο κοντά στο ένδυμα με αποτέλεσμα οι εκτυπώσεις να είναι πιο καθαρές, ενώ παράλληλα οι πιθανότητες να χτυπηθεί ελαχιστοποιούνται.

Συνιστάται για εκτύπωση σε:

 • Υφασμάτινες Τσάντες
 • Ενδύματα με μακριά ή κοντά μανίκια
 • Ενδύματα με κουκούλες
 • Μπατζάκια Παντελονιών
 • Πετσέτες & Κουβέρτες
 • Κομμάτια Υφάσματος
 • Ποδιές
 • Και πολλά άλλα …

Χάρη στο Gripper kit επιτυγχάνεται:

 • Εκτύπωση σε περισσότερα υποστρώματα
 • Αύξηση της Παραγωγικότητας
 • Λιγότερα λάθη στις εκτυπώσεις
 • Μείωση των πιθανοτήτων να χτυπηθεί η κεφαλή.

Cap Platten

Brother – Cap Platen

 • Εύκολη Τοποθέτηση χωρίς Εργαλεία
 • Εύκολη Χρήση
 • Κατάλληλο σχεδόν για όλα τα καπέλα
 • Γρήγορη Απόσβεση
 • Εξάρτημα για μαλακά και σκληρά καπέλα
 • Ρύθμιση Ύψους Καπέλου
 • Συγκράτηση Γείσου

Απευθείας Εκτύπωση Πάνω σε Καπέλα
To Cap Platen χρησιμοποιείται για απευθείας εκτύπωση πάνω σε σκληρά και μαλακά καπέλα τύπου jockey, με οποιοδήποτε από τα μοντέλα GT της Brother. Με γρήγορη απόσβεση της επένδυσης και χωρίς να απαιτούνται τροποποιήσεις στο εκτυπωτικό, το Cap Platen προσφέρει στους επαγγελματίες τη δυνατότητα να επεκτείνουν την γκάμα των υπηρεσιών τους με εκτύπωση τόσο στη μετώπη όσο και στο γείσο διαφόρων καπέλων συμπεριλαμβανομένων πεντάφυλλων και εξάφυλλων.

Υψηλή Ποιότητα Εκτύπωσης
Χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό και στα εξαρτήματα του Cap Platen, επιτυγχάνεται υψηλή ποιότητα εκτύπωσης.

 • H μετώπη του καπέλου συγκρατείται σταθερά και όσο το δυνατόν πιο επίπεδη.
 • Με δύο διαφορετικά μεγέθη μετωπων και ένα αποστάτη (height spacer) επιλέγονται οι κατάλληλες ρυθμίσεις ανάλογα με το καπέλο.
 • Η απόσταση της κεφαλής εκτύπωσης από την επιφάνεια του καπέλου επιτρέπει την άριστη εκτύπωση πάνω στη ραφή και το γείσο.

Χωρίς Εργαλεία

Για να χρησιμοποιηθεί το Cap Platen, το μόνο που χρειάζεται είναι να αλλαχθεί η πλάκα εκτύπωσης. Καμία τροποποίηση του εκτυπωτικου δεν απαιτείται για την τοποθέτηση του.

Ακόμα και η τοποθέτηση, αφαίρεση ή εναλλαγή των εξαρτημάτων του Cap Platen γίνεται γρήγορα και εύκολα χωρίς εργαλεία, απλά με παξιμάδια- πεταλούδες.

Εξαρτήματα

Shoe Platten

Brother – Shoe Platen

Στην αγορά της απευθείας εκτύπωσης ειδών ένδυσης, δεν είναι μόνο τα t-shirts, οι μπλούζες και τα καπέλα που μπορούν να αποφέρουν κέρδος σε μια επιχείρηση. Μια  άλλη προσοδοφόρα υπηρεσία είναι και αυτή της εκτύπωσης υποδημάτων.
Με τα εκτυπωτικά της Brother μπορούν εύκολα να τυπωθούν διάφορα είδη υποδημάτων, χάρη στα κατάλληλα εξαρτήματα και στη δυνατότητα ρύθμισης της απόστασης μεταξύ κεφαλής και επιφάνειας εκτύπωσης.
To Shoe Platen kit μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλα τα GT Brother εκτυπωτικά και  επιτρέπει την απευθείας εκτύπωση υποδημάτων.  Περιλαμβάνει τρεις διαφορετικού μεγέθους πλάκες  για την εκτύπωση διαφορετικών μεγεθών παπουτσιών και μια ειδική επιφάνεια ευθυγράμμισης που βοηθάει στην «τοποθέτηση» του σχεδίου στο επιθυμητό σημείο πάνω στο παπούτσι.

Εξαρτήματα

Wrap Around Platen

WRAP AROUND PLATEN

Touchdown Platten

Brother – Touchdown Platen

Το Touchdown platen είναι ένα μία πλάκα πολλαπλών χρήσεων που επιτρέπει στους χρήστες των brother GT εκτυπωτικών να τυπώσουν σε ενδύματα και άλλα υποστρώματα που είναι δύσκολο να τυπωθούν με την standard βάση. Το T-base είναι ειδικά σχεδιασμένο για να τοποθετούνται και να αφαιρούνται εύκολα πρόσθετες πλάκες διαφορετικών μεγεθών και χρήσεων. Οι GΤ χρήστες μπορούν ακόμα να φτιάξουν τη δική τους βάση στο επιθυμητό μέγεθος και να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το T-base.

Touchdown Platen Πρόσθετα

 • Βάση για Βρεφικά και Παιδικά Ενδύματα (Baby/infant platen )
 • Βάση για Νεανικά Ενδύματα (Youth platen)
 • Τετράγωνες Βάσεις (Square Platens)
 • Μεγάλη Ορθογώνια Βάση(Large Rectangle Platen)
 • Μικρή Ορθογώνια Βάση (Small Rectangle Platen)
 • Βάση για Μακριά Μανίκια (Long Sleeve Platen)
 • Βάση για Γιακάδες (Collar Print Platen)
 • Βάση για Φερμουάρ (Zipper Platen)
 • Βάση για Κουμπιά (Button Platen)
 • Βάση για Polo (Polo Platen)
 • Wrap Around Platen

Wrap Around Platen

Για όσους θέλουν να κάνουν εκτυπώσεις μόδας και να διαφοροποιηθούν, το Wrap Around Platen είναι ένα εξαιρετικό πρόσθετο που τους επιτρέπει να τυπώσουν στην πλαϊνή πλευρά ενός ενδύματος.

ΒΑΣΗ  ΓΙΑ ΜΑΚΡIΑ ΜΑΝΙΚΙΑ

ΒΑΣΗ  ΓΙΑ ΚΟΛΑΡΟ

Μπροσούρα

Κατεβάστε τη Μπροσούρα πατώντας στο παρακάτω link:

Brother GT3

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 • Μέγιστη Επιφάνεια Εκτύπωσης : 35,56 Χ 40,64 cm (standard platten)
 • 600 ή 1200 dpi ανάλυση, για φωτογραφική αποτύπωση
 • 5 χρώματα (CMYK + White*2), Water Based Pigment
 • Ταυτόχρονη Εκτύπωση Τετραχρωμίας και Λευκού μελανιού, χωρίς διαφορά στην παραγωγικότητα *3
 • Μέγιστο Πάχος Ενδυμάτων 12 mm
 • Drivers για Windows
 • Εκτύπωση απο USB Flash
 • Ποιστοποιημένα μελάνια απο Oeko-Tex® Standard 100, class I.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

GT-341 GT-361 GT-381
Printing Method Direct Inkjet Garment Printer
Max printing area 35.56 cm x 40.64 cm
Platen Height Adjust‡ Standard 0 – 12mm
Machine size L x W x H 1370 mm (W) x 1045 mm (D) x 660mm (H)
Machine Weight aprox. 111 Kg
Ink Type Water based pigment ink
Ink Color CMYK CMYK + 2 White CMYK + 4 White
Ink volume 180cc CMYK standard ink cartridges/ 380cc CMYK high yield ink cartridges 180cc CMYK standard ink cartridges/ 380cc CMYK high yield ink cartridges / 380cc White high yield ink cartridges
Number of Print Heads 4 (expandable to 8) 6 (expandable to 8) 8
Print Head Type On demand piezo head
Print Head Resolution 600 x 600 dpi, 1200 x 1200 dpi
Print Mode Single or double for CMYK Single or double for CMYK; Underbase and highlight for white
Printed Substrate‡ 100% cotton; 50/50% cotton/polyester blends
Operating system requirements Windows® 7 (32/64 bit), Windows Vista® (32/64 bit), Latest Windows® XP (32 bit)
Environment Printing: 18°C to 30°C, Relative Humidity: 45 – 85% RH (no condensation)
Print Driver Windows® print driver direct interface – No RIP required
Power consumption 0.4A (Average)
Ink Cure‡ Heat press or conveyor oven/dryer
Power supply AC 100V – 240V, 50/60Hz +/- 1 Hz
USB Flash Memory Under 32GB, FAT32 formatted
PreTreatment   Manual or automatic when using white ink
Recommended PC Applications Adobe® Photoshop®, Adobe® Photoshop® Elements (for bitmap editing), Adobe® Illustrator®, CorelDraw® (for vector data editing), Corel® PaintShop™ Pro
Standard Interfaces‡ USB 2.0 (AB Type) (cable included)