Μελάνια Eco Sol Max3

5 years ago administrator_2x96zw6s Comments Off on Μελάνια Eco Sol Max3

Τα νέας γενιάς μελάνια Roland Eco-Sol MAX 3 διατίθενται σε cartridges των 220 cc και 500 cc*, προσφέρουν ταχύτερο χρόνο στεγνώματος, χαμηλότερη τιμή ανά cc, καθώς και συνολικά καλύτερη απόδοση από τα προγενέστερα. Διαθέτουν την πιστοποίηση Gold GREENGUARD, σύμφωνα με την οποία πληρούν αυστηρές προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ότι ένα προϊόν είναι κατάλληλο για χώρους με υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας όπως σχολεία και νοσοκομεία.

‘Οπως και τα προηγούμενα, συνδιάζουν όλα τα πλεονεκτήματα των μελανιών διαλύτη οικολογικού και μη, αλλά και την ασφάλεια που προσφέρουν τα μελάνια νερού, χωρίς όμως τα προβλήματα ή τους περιορισμούς τους.

* οι κασέτες 500cc είναι διαθέσιμες για CMYK, Lc, Lm and Lk, ενώ οι κασέτες 220cc μόνο για CMYK

Κυριότερα Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Αοσμα & Nickel free
  • Διευρυμένη Χρωματική γκάμα
  • Νέο χρώμα Light Black *1
  • Ασημί και Λευκό με μεγάλη καλυπτικότητα *1
  • Πολύ γρήγορο στέγνωμα
  • Μεγάλη ποικιλία υλικών εκτύπωσης
  • Αντοχή τουλάχιστον 3 χρόνια σε εξωτερικές συνθήκες
  • 9 Διαφορετικά Χρώματα : Cyan, Magenta, Yellow, Black, LightCyan, LightMagenta,   Light Black, Metallic Silver, White *1
  • Κατάλληλα και για εσωτερική χρήση

Τα Eco-Sol Max 3 είναι άοσμα και δεν περιέχουν επικίνδυνες ή τοξικές πτητικές χημικές ουσίες που διαχέονται στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον και κυρίως να μην έχουν βλαπτικές επιπτώσεις στην υγεία των χειριστών, όπως πονοκεφάλους, ζαλάδες ή πνευμονολογικά. Επίσης έχει αφαιρεθεί το Nickel απο όλα τα χρώματα καθώς η νομοθεσία γίνεται ολοένα και αυστηρότερη για να προστατεύεται το περιβάλλον. Η αντοχή στα χημικά όπως χλώριο και αλκοόλες είναι σαφώς βελτιωμένη .

Αποδίδουν πολύ μεγαλύτερη χρωματική γκάμα χρωμάτων σε σχέση με όλες τις κατηγορίες ψηφιακών μελανιών είτε διαλύτη είτε νερού. Τα μελάνια EcoSol Max 3 αποδίδουν φωτεινά έντονα χρώματα (ιδίως στα κόκκινα, πράσινα μπλέ), ενώ αποτυπώνουν με μεγάλη λεπτομέρεια τις τονικότητες στους απαλούς τόνους, όπως τα παστέλ χρώματα και οι τόνοι του δέρματος. Αυτό τα καθιστά κατάλληλα για όλους του τύπους εργασιών (απο κορεσμένα banner εως τονικά ισσοροπημένες φωτογραφίες και έργα τέχνης).

Με την προσθήκη του Light Black τα ουδέτερα χρώματα γίνονται πιο πλούσια, ενώ ταυτόχτονα αποφεύγονται οι χρωματικές παρεκλίσεις π.χ. τα γκρίζα να τείνουν προς το πράσινο ή το κεραμιδί. Η Roland πρωτοπωρεί και πάλι, αφού είναι η πρώτη εταιρεία που ενσωματώνει το Light Black σε μελάνια εξωτερικής χρήσης.

Στην Σειρά EcoSol Max 3 συμπεριλαμβάνονται το Λευκό και το Ασημί μελάνι. Τα νέα μελάνια είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα. Το αργό στέγνωμα περιόριζε την ταχύτητα εκτύπωσης αφού αναγκαστικά έπρεπε να τυπώνει στα 1440 dpi για καλά αποτελέσματα. Το βελτιωμένο στέγνωμα επιτρέπει τώρα ταχύτητες εκτύπωσης στα 720 dpi, βελτιώνοντας κατα πολύ την παραγωγικότητα. Επίσης τρομερά βελτιωμένη είναι και η καλυπτικότητα του άσπρου μελανιού, που μοιάζει πλέον με το άσπρο της μεταξοτυπίας. Στην φωτο βλέπετε πόσο λιγότερη διαφάνεια έχει το νέο Max 3 Λευκό σε σχέση με το προηγούμενο.  Η κόκκινη λάμπα σχεδόν δεν φαίνεται!

Ο χρόνος στεγώματος είναι ακόμη πιο καλός σε σχέση με τα EcoSol Max, δίνοντας την δυνατότητα να τυπώνουν με ακόμη μεγαλυτερη ταχύτητα τα έντονα χρώματα. Το σημαντικό εδώ, δεν είναι μόνο σε πόσο χρόνο θα στεγνώσει μια εκτύπωση, αλλά και να στεγνώνει η κάθε σταγόνα αμμέσως χωρίς να ενώνεται με την διπλανή της, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται το λεγόμενο “νερούλιασμα”, αλλά και να μπορεί να αναδειχθεί και η απόλυτη λεπτομέρεια του κάθε dot, και τελικά η λεπτομέρεια της εικόνας.
Η Roland διαθέτει δικό της θάλαμο Τεχνητής Γήρανσης και πραγματοποιεί εκτεταμένη έρευνα σε μεγάλη ποικιλία υλικών. Τα νούμερα που ανακοινώνει είναι τα πλέον συντηρητικά, αφού η εμπειρία απο την προηγούμενη γενιά μελανιών έδειξε οτι η αντοχή στις εξωτερικές συνθήκες μπορεί να υπερβεί και τα 6 χρόνια, παρότι επισήμως αναφέρεται πάντα το 3 χρόνια +.

Τα υλικά που τυπώνονται τα ίδια με αυτά των EcoSol Max. Δηλαδή αυτοκόλλητα βνύλια, PVC banner, Θερμοεπικολούμενα για στάμπες σε ρούχα, Κανβάδες για έργα τέχνης, Χαρτιά, Backlit Films, Photo Papers, PET films, Cling Films, Polypropylene banners, Latex Papers κ.α. Τα χάρτινα και πάνινα υλικά παράγονται με ελαφριά επίστρωση, έτσι ώστε το μελάνι να μένει στην επιφάνεια και να μην ποτίζει, ενώ τα τύπου PVC ή vinyl δεν απαιτούν καμμιά επιπλέον διαδικασία.
Τα EcoSolMax 3 είναι κατάλληλα και για εσωτερική χρήση. Διαθέτουν πιστοποίηση GREENGUARD Gold UL 2818 του Underwriters Laboratories, σύμφωνα με την οποία πληρούν τις πιο αυστηρές προδιαγραφές για χαμηλές εκπομπές πτητικών οργανικών στοιχείων, και είναι κατάλληλα για χρήση ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους με υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας & υγείας όπως σχολεία και νοσοκομεία.

Ακίνδυνα ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες ομάδες όπως ηλικιωμένοι και παιδιά, τα Eco Sol Max 3 είναι εξίσου ασφαλή με τα τύπου latex  μελάνια νερού.