Εργαστήρι Τέχνης Μιχαηλίδη

6 years ago administrator_2x96zw6s Comments Off on Εργαστήρι Τέχνης Μιχαηλίδη

Δημιουργικότητα και Ποιότητα με XR-640

Το «Εργαστήρι Τέχνης Μιχαηλίδη» αξιοποιεί τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας και του εκτυπωτικού Roland XR-640, αναπτύσσοντας νέες υπηρεσίες, εφαρμογές και δημιουργικές ιδέες πάντα με γνώμονα την ποιότητα και την αισθητική, η οποία ανταμείβεται ακόμα και στις εποχές κρίσης όπως μας εξηγεί ο κος Γιώργος Μιχαηλίδης.

Συνέντευξη με τον κύριο Γιώργο Μιχαηλίδη, ιδιοκτήτη του Εργαστηρίου Τέχνης Μιχαηλίδη

 

Πείτε λίγα λόγια για την εταιρεία σας

Το Εργαστήρι Τέχνης Μιχαηλίδη αποτελεί το αποτέλεσμα περισσότερων από 45 χρόνια ενασχόλησης στον χώρο της τέχνης και των εφαρμογών της. Τα πρώτα βήματα έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του ’60 από τον Σίμο Μιχαηλίδη έως το 1983 στην Θεσσαλονίκη και από το 1983 και μέχρι σήμερα στην Καβάλα. Παρότι η αρχική κύρια ενασχόληση ήταν η κορνίζα και το εμπόριο έργων τέχνης, βασιζόμενοι σε εξειδικευμένες σπουδές στην συντήρηση έργων τέχνης του Γιώργου Μιχαηλίδη, στην διακόσμηση εσωτερικού χώρου της Σίσσυ Παπαδοπούλου, αλλά και στην πείρα και συνεχή καθοδήγηση του Σίμου Μιχαηλίδη, διευρύνουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας συνδυάζοντας γνώσεις και εξοπλισμό από πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Έτσι προσφέρουμε στους πελάτες μας απεριόριστες λύσεις για την διακόσμηση κάθε χώρου, αλλά και για ιδιαίτερες εφαρμογές και ειδικές κατασκευές.

Πως αποφασίσατε να μπείτε στην ψηφιακή εκτύπωση και για ποιες εφαρμογές αρχικά;

Η ψηφιακή εκτύπωση ήταν η φυσική εξέλιξη στην δουλειά μας ως προς την αναπαραγωγή έργων τέχνης. Θέτουμε αυστηρές προδιαγραφές σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων μας, και το βέλτιστο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν αναλαμβάνουμε, αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους.

Πως δουλεύατε μέχρι πριν την αγορά του εκτυπωτικού Roland;

Αναγκαστικά το κομμάτι της ψηφιακής εκτύπωσης το αναθέταμε σε άλλες εταιρείες. Αυτό συνεπάγεται έλλειψη αμεσότητας στην παραγωγή, συχνά μη επιθυμητά αποτελέσματα στην εκτύπωση, και φυσικά χάσιμο χρημάτων και χρόνου.

Πως επηρέασε τη δουλειά σας το εκτυπωτικό Roland;

Παρότι η απόκτηση του Roland XR-640 είχε αρχικό στόχο να καλύψει τις ανάγκες μας στην αναπαραγωγή έργων τέχνης κυρίως σε καμβά και χαρτί, γνωρίζαμε εξ αρχής το μεγάλο εύρος εφαρμογών του. Έτσι επεκταθήκαμε στην εκτύπωση ταπετσαρίας, βινυλίου, banner, και υφασμάτων, ανοίγοντας νέους ορίζοντες και δυνατότητες δημιουργίας. Πλέον αναλαμβάνουμε το σχεδιασμό την εκτύπωση και την εφαρμογή όλων των εκτυπώσιμων υλικών που απαιτούνται για την διακόσμηση κατοικιών, καταστημάτων, αλλά και αντικειμένων. Κάθε δουλειά είναι μία νέα πρόκληση για το συνδυασμό νέων υλικών και την ανακάλυψη νέων εφαρμογών.

Ποιες από τις υπηρεσίες σας έχει μεγαλύτερη ζήτηση ή ενδιαφέρον ή γενικά θεωρείτε σημαντικότερη;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία υπηρεσία ή ένα προϊόν. Καθώς δραστηριοποιούμαστε σε μία σχετικά μικρή πόλη, και ακόμα περισσότερο λόγο της υφιστάμενης κρίσης, η υπερεξειδίκευση δεν αποδίδει τα απαιτούμενα. Αντίθετα ακολουθώντας μία τακτική διεύρυνσης του φάσματος των υπηρεσιών μας καταφέρνουμε να απευθυνόμαστε σε μία ευρύτερη πελατειακή βάση. Έτσι το κάθε διαφορετικό προϊόν και υπηρεσία αποτελεί σημαντικό γρανάζι στο σύνολο της δουλειάς μας.

Γιατί επιλέξατε το Roland XR-640;

Η αναπαραγωγή έργων τέχνης είναι ένας πολύ απαιτητικός τομέας. Θέλαμε ένα εκτυπωτικό που να ανταποκρίνεται στα υψηλά στάνταρ που χρειαζόμαστε στην δουλειά μας, αλλά και με αυξημένη παραγωγική δυνατότητα. Η υψηλή ανάλυση εκτύπωσης, η επταχρωμία, η δυνατότητα εκτυπώσεων ανθεκτικών και για εξωτερικούς χώρους, και η υψηλή ταχύτητα, σε συνδυασμό με την πιστότητα των αποτελεσμάτων σε βάθος χρόνου έκαναν ξεκάθαρη την επιλογή μας. Επιπλέον η δυνατότητα κοπής, η εκτύπωση ασημί χρώματος, αλλά και ο οικολογικός χαρακτήρας των μελανιών για χρήση σε εσωτερικούς χώρους ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Ποια η Εμπειρία σας μέχρι τώρα από το XR-640 Roland;

Το XR640 είναι ένα στιβαρό μηχάνημα με υψηλή ποιότητα κατασκευής. Έχει περάσει ένας χρόνος από την απόκτησή του, ουσιαστικά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Πως βλέπετε την αγορά σήμερα;

Όπως πάντα, έτσι και σήμερα υπάρχουν ευκαιρίες, κενά στην αγορά που καλείται ο καθένας μας να αντιληφτεί και να σπεύσει να καλύψει. Με την διαφορά πως εν καιρώ κρίσης τα αντανακλαστικά μας πρέπει να είναι καλύτερα, τα ρίσκα που παίρνουμε δυστυχώς μεγαλύτερα, και η προσαρμοστικότητά αγγίζει τα όριά της. Πάραυτα, θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και είμαστε πεπεισμένοι πως ο επαγγελματισμός και η προσήλωση στην ποιότητα ανταμείβεται. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε διαψευσθεί.

Σας έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση και πως την αντιμετωπίζετε;

Φυσικά και μας έχει επηρεάσει η κρίση, αλλά έχουμε επιλέξει μία επιθετική στρατηγική ανάπτυξης η οποία τουλάχιστον μέχρι στιγμής αποδίδει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αυξήσει κατά πολύ τον εξοπλισμό μας με μηχανήματα που μας βοηθούν να έχουμε κάθετη παραγωγή σε πολλά από τα προϊόντα μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του κόστους παραγωγής με πιο ανταγωνιστικές τιμές στον πελάτη.

Ποιο είναι το «Μυστικό της Επιτυχίας» σας;

Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, και θεωρούμε δεδομένο πως θα υπάρχει δημιουργικό κομμάτι ακόμα και στην πιο πεζή εργασία μας. Δεν επιλέγουμε τον εύκολο δρόμο, αλλά κάθε φορά διαφορετικό, έτσι ώστε η ίδια η δουλειά μας να μας ανανεώνει καθημερινά.  

Ευχαριστούμε τον κύριο Μιχαηλίδη για το χρόνο που μας διέθεσε και τις πληροφορίες που μοιράστηκε μαζί μας.

Γνωρίστε περισσότερα για το XR-640