Διάλεξη στα ΤΕΙ Αθηνων

5 years ago administrator_2x96zw6s Comments Off on Διάλεξη στα ΤΕΙ Αθηνων

Στις 4 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε διάλεξη-σεμινάριο στην Σχολή Γραφικών Τεχνών, τμήμα Τεχνολογίας των ΤΕΙ Αθηνών, με θέμα “Digital Printing – Inkjet Plotters”.

Οι σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών , της Σχολής Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών, του ΤΕΙ Αθηνών, δεν είναι  Γραφίστες, όπως συνηθίζουν να τους μπερδεύουν, αλλά  Τεχνολόγοι  Γραφικών Τεχνών.

Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε απο την Κα Αγγελική Παπαδοπούλου, υπεύθυνη Τεχνικής Υποστήριξης της Ατλας για πολλά χρόνια.

Οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να κατανοήσουν την λειτουργία των Inkjet (κεφαλές – μηχανικά μέρη – πλεονεκτήματα – περιορισμούς κ.λπ.) αλλά και να δοκιμάσουν στην πράξη αυτά που υποστηρίζει η θεωρία.

Ο υπεύθυνος του μαθήματος, Δρ. Σπυρίδων Νομικός, αναγνώρισε την αξία πραγματοποίησης τέτοιων σεμιναρίων, αφού φέρνουν τους σπουδαστές πιο κοντά στην πραγματική αγορά εργασίας. Οπως δήλωσε, οι σπουδαστές τώρα έχουν δυνατότητες γνώσης της τεχνολογίας των Plotter και  μπορούν να είναι  “ψηφιακά” καταρτισμένοι κατά την αποφοίτησή τους. Ήδη λειτουργούν προγράμματα & διαχειρίζονται  τρείς ασκήσεις , σε επίπεδο Project, με κανονική επιστημονική υποστήριξη (πλήρους ανάπτυξης και εφαρμογής ), με εκτύπωση –κοπή, σε διάφορα υποστρώματα, (αυτοκόλλητο – καμβά, κ.λπ.)

Πριν την διάλεξη, είχαν προηγηθεί 2 κύκλοι επισκέψεων των σπουδαστών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας με σκοπό την παρουσίαση των Τεχνολογιών InkJet.