fbpx

βοήθεια

για Huion Digitizers

Γιατί δεν δουλεύει το Huion tablet μου?

Οι πιο κοινοί λόγοι που μπορεί να μην δουλεύει σωστά το Ηuion tablet σας, είναι οι παρακάτω:

  • Δεν έχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers. Επισκεφτείτε την σελίδα της Huion, επιλέξτε το μοντέλο σας, κατεβάστε το manual και τους drivers. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγείες του manual, για να κάνετε σωστά την εγκατάσταση των drivers.
  • Απενεργοποιήστε το Windows Ink. Αναπτύχθηκε από την Microsoft, για να καλύψει τις εξωτερικές συσκευές γραφικών και να επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση. Δυστυχώς προκαλεί αρκετά προβλήματα.
  • Εάν διαθέτετε ένα laptop που περιλαμβάνει οθόνη αφής, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην λειτουργεί το Huion. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει μέσα από το λογισμικό της Huion να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
  • Απενεργοποιήστε το Sleep Mode στον υπολογιστή σας.
  • θύρες USB του υπολογιστή σας ενδέχεται να είναι και ο ένοχος της κατάστασης που αντιμετωπίζετε. Δοκιμάστε να συνδέσετε το Huion σε μια άλλη θύρα USB ή ακόμα και σε έναν άλλο υπολογιστή.
  • Όπως αναφέρεται και στο εγχειρίδιο χρήσης (manual) του Huion, θα πρέπει να κλικάρετε το Support TabletPC για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ευαισθησίας πίεσης σε διάφορα προγράμματα σχεδίασης.
  • Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φταίει και ο υπολογιστής σας. Κάντε ένα restart τον υπολογιστή.
  • Αποφύγετε να έχετε το κινητό σας κοντά στο Huion tablet σας.
  • Αλλάξτε τα hertz (hz) του Huion tablet σας

Πενάκι (Γραφίδα)

Το πενάκι αυξομειώνει μόνη της την πίεση ή ενεργοποιείται πριν ακουμπήσει η μύτη της στην επιφάνεια γραφής ή δεν ανταποκρίνεται σωστά

– Το πενάκι σας μπορεί να έχει πέσει από μεγάλο ύψος. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται αντικατάσταση. Σημείωση: Η εγγύηση δεν καλύπτει βλάβη στο πενάκι από πτώση.

Ασκείτε μεγάλη πίεση στο πενάκι σας. Όλα τα πενάκια ηλεκτρομαγνητικής τεχνολογίας της Huion (χωρίς μπαταρία) επειδή λειτουργούν ηλεκτρομαγνητικά δεν χρειάζονται μεγάλη πίεση κατά τη χρήση τους. Η ευαισθησία πίεσης ορίζεται από το σχεδιαστικό λογισμικό ή από το λογισμικό της Huion. Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η αντικατάστασή της.

– Η μύτη της πένας σας έχει ξεπεράσει το χρόνο ζωής της και χρειάζεται αντικατάσταση. Αλλάξτε τη μύτη και μην πιέζετε τη πένα γιατί μπορεί να της προκαλέσετε βλάβη.

– Απογύγετε να κρατάτε το κινητό σας κόντα στο πενάκι γιατί επηρεάζει την λειτουργία του.

– Εάν το πενάκι δεν ανταποκρίνεται σωστά, ενώ το tablet λειτουργεί, τότε στο λογισμικό της huion δοκιμάστε να κάνετε check / uncheck το “Enable Windows Ink”. Επιπλέον, σε περιβάλλον Windows, μπορεί να χρειαστεί να απενεργοποιήσετε την λειτουργία Flicks. Στο Control Panel επιλέξτε το “pen and touch” και στην 2η καρτέλα “Flicks” κάντε uncheck το “use flicks to perform common actions quickly and easily”.

– Βεβαιωθείτε ότι το πενάκι σας είναι φορτισμένο (ισχύει για γραφίδες που χρειάζονται φόρτιση).

Photoshop + Πενάκι

Δεν λειτουργεί το πενάκι στο photoshop όπως φαίνεται στο βίντεο. Το πιο πιθανό είναι να φταίνε οι ρυθμίσεις στο photoshop. Απενεργοποιήστε το “Use Graphics Processor” από το Photoshop.

Edit > Preferences > Performance > Use Graphics Processor. Κάντε ενα restart στο Photoshop.

Καλώδιο

Εκεί που σχεδιάζω η γραφίδα σταματάει να ανταποκρίνεται.

– Ελέγξτε εάν το εικονίδιο του Huion εμφανίζεται στη γραμμή μενού, για να δείτε αν ο driver αναγνωρίζεται απο τον υπολογιστή. Εάν το εικονίδιο είναι γκρίζο ή δεν υπάρχει, βεβαιωθείτε οτι το καλώδιο USB είναι καλά συνδεδεμένο ή συνδέστε το digitizer σε ένα αλλο usb βύσμα του υπολογιστή σας.

– Κάνετε μία επανεκκίνηση του υπολογιστή σας.

Για Graphic Tablets

– Δοκιμάστε να συνδέσετε το digitizer σε ένα άλλο usb βύσμα του υπολογιστή σας

– Μπορεί να έχει χαλάσει το καλώδιο usb to micro usb. Αντικαταστείτε με ένα οποιοδήποτε αντίστοιχο καλώδιο της αγοράς.

Για Kamvas Monitor Digitizer

– Ελέγξτε τη συνδεσιμότητα του τριπλού καλωδίου με το καλώδιο ρεύματος.

Software

Mετά από αναβάθμιση των Windows, μπορεί να παρατηρήσετε προβλήματα στη χρήση του Ηuion όπως να μην το αναγνωρίζει ο υπολογιστής σας ή να σχεδιάζει αυθαίρετες γραμμές.

– Ακολουθήστε τις οδηγίες της Microsoft ή της εταιρείας κατασκευής του λογισμικού σας.

– Κατεβάστε του τελευταίους drivers/manual Huion από τη σελίδα https://www.huion.com/download/

 

Έκανε update το Mac σε OS Mojave και δεν δουλεύει το Huion

Έκαναν update τα Windows 10 και δεν δουλεύει σωστά το huion tablet με το photoshop

Το τελευταίο update των windows 10 δημιουργεί προβλημα στο huion tablet

Εγκαταστήσατε τους drivers και σας βγάζουν Error Code 5

Οθόνη

Η οθόνη του Huion εμφανίζει το μήνυμα «No Signal» ή δείχνει το φόντο της επιφάνειας εργασίας χωρίς τα εικονίδιά της.

– Ελέγξτε εάν το Huion έχει ρυθμιστεί σαν δεύτερη οθόνη μέσα από τις ρυθμίσεις των Windows ή Mac. Σε αυτή την περίπτωση αλλάξτε τη ρύθμιση.

– Ελέγξτε αν έχετε συνδέσει σωστά το καλώδιο hdmi (σε desktop υπολογιστή)

 

Για Mac πατήστε εδώ

AMD Radeon

Εάν έχετε κάρτα γραφικών AMD Radeon, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μοιάζει η οθόνη του huion tablet σας όπως στην φωτογραφία.

Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο.

Χρώματα Οθόνης

Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρωμάτων (color profile) για την οθόνη σας και να φτιάξετε τα χρώματα! Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφτείτε τα παρακατω 2 link  για να σας βοηθήσουν στο καλιμπράρισμα της οθόνης:

link1

link2

Παρακάτω θα δείτε ένα tutorial για να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρωμάτων:

Firmware

Για να βελτιώσουμε την απόδοση του προϊόντος μας, ορισμένες φορές η Huion κυκλοφορεί την ενημέρωση Firmware για να βοηθήσει. Για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια πατήστε εδώ.

Linux

Η Huion δεν προσφέρει απευθείας driver, αλλά υπάρχουν διαθέσιμοι driver για μερικά Huion tablets (H430p, H610, H640p, H950p, HS64) στο Huion-Linux Project. Πρόκειται για μια συλλογή διαθέσιμη από την DIGImend project.

Πενάκι με Μπαταρία

Για να αλλάξετε μύτη στο πενάκι με μπαταρία, δείτε το διιπλανό σχήμα

Wireless Mode

Πως χρησιμοποιώ την ασύρματη λειτουργία?

(ισχύει για huion tablets που την υποστηρίζουν)

Δεν βρίσκετε αυτό που ψάχνετε; Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.

Στείλτε μας email εδώ ή πατήστε εδώ